שיקום בעזרת קלינאי תקשורת

שיקום זה לא משחק! בחרו נכון – המרכז לשיקום!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

בדרך כלל כשאנחנו חושבים על קלינאי תקשורת אנחנו חושבים על קלינאי תקשורת עבור ילדים ולא עבור מבוגרים. אולם, גםשיקום בעזרת קלינאי תקשורת מבוגרים יכולים להיעזר בשירותים של קלינאי תקשורת במיוחד במקרים של שיקום לאחר מחלה קשה או לאחר תאונה קשה.

מה זה בכלל קלינאי תקשורת, איך הם יכולים לעזור למבוגרים ואיך הם יכולים לעזור לילדים? שיקום על ידי קלינאי תקשורת, מה זה אומר? המשיכו לקרוא ולמדו עוד על הנושא של שיקום על ידי קלינאי תקשורת.

מי הם קלינאי תקשורת?

אדם אשר עובד כקלינאי תקשורת הוא אדם בעל מקצוע פרא-רפואי אשר הוא מתעסק באבחון, בטיפול ובשיקום של אנשים עם לקויות שונות בתקשורת אישית, אשר כוללות בעיות הקשורות לדיבור, בעיות הקשורות בהבנה, בעיות בתקשורת שאינה מילולית ולקויות הקשורות לקריאה וכתיבה.

קלינאי תקשורת עובד גם עם ילדים וגם עם מבוגרים ולחלקם עשויה להיות הכשרה בטיפול ספציפי במבוגרים או בטיפול ספציפי בילדים. קלינאי תקשורת יכולים גם להיות בעלי הכשרה ספציפית לסוג הבעיה איתה מתמודדים, למשל, הכשרה לעבוד עם אנשים שעברו תאונות דרכים, עם אנשים שחולים במחלות נוירולוגיות, עם אנשים שסובלים מטראומה וכדומה.

בשנת 2008 המקצוע של קלינאות תקשורת הוסדר באופן רשמי בחקיקה ובכדי לעבוד כקלינאי תקשורת יש צורך בהכשרה אקדמית ומקצועית, כלומר, תואר אקדמי בתחום וקבלת תעודת הסמכה ממשרד הבריאות אחרי סיום סטאז׳.

קלינאות תקשורת היא תחום מאוד מפותח היום ונכללים בו התמחויות כמו ריפוי בעיסוק, פסיכולוגיה, מדעי הרפואה, חינוך מיוחד, שפה ובלשנות ועוד.

כיצד קלינאי תקשורת יכולים לעזור?

כפי שציינו קלינאי תקשורת יכול לסייע גם לילדים, גם למבוגרים וגם לאנשים הנמצאים בשיקום לאחר תאונה או מחלה נוירולוגית. אצל ילדים לדוגמה ניקח מקרה של ילד שיש לו דיסלקציה, כלומר, קשה לו לזהות מילים, קשה לו לקרוא וכדומה. קלינאי תקשורת יוכל לאבחן את הקשיים שיש לילד ואת הליקויים שיש לו בשפה ולאחר מכן הוא יוכל להתאים לילד טיפול מתואם במיוחד עבורו.

גם מבוגרים יכולים לעשות שימוש בשירותים של קלינאי תקשורת. גם אנשים מבוגרים חווים ליקויי שפה, לפעמים הם סוחבים איתם מהילדות הפרעות בדיבור והפרעות בשפה. לדוגמה, אדם אשר מתקשה להפסיק צליל מסוים, למשל: ההחלפה של האות ר׳ באות ל׳. קלינאי תקשורת יכול לסייע גם במקרים של גמגום כאשר ישנן תקיעות או קושי להוציא צלילים, עבודה עם קלינאי יכולה לסייע מאוד טיפול בגמגום.

הסתייעות בקלינאי תקשורת כחלק משיקום של אנשים שעברו מחלה נוירולוגית הוא דבר נפוץ מאוד וקלינאי התקשורת נמצא שם בשביל לסייע לחולה לחזור לחיי השגרה.

קלינאי תקשורת מסייעים בתהליך השיקום הנוירולוגי

כאשר אדם חולה במחלה נוירולוגית או שעבר תאונה קשה ונפגעת לו השפה או היכולת לתקשר עם אחרים, נמצא במצב מאוד מתסכל משום שאינו יכול לתקשר עם בני משפחתו ועם הסביבה שלו. כאן ינסה קלינאי תקשורת לעזור. במפגש עם החולה ינסה קלינאי התקשורת לאבחן את הליקויים מהם סובל החולה ולכן לבצע אבחון מקיף. זה לרוב יתבצע על ידי קלינאי תקשורת אשר תחום התמחותו הוא בשיקום.

לאחר שלב האבחון, קלינאי התקשורת יבנה תכנית טיפולית ספציפית למטופל, לכל אחד כמובן יש צרכים שונים ולקויות שונות ולכן חשוב שהתוכנית תהיה אינדיבידואלית למטופל הספציפי. במהלך הטיפול מתמקד קלינאי התקשורת יחד עם המטופל בלנסות לשפר את מה שנפגע וביחד, בו זמנית, גם לחזק את מה שנשמר ובנוסף קלינאי התקשורת יתן למטופל כלים ואסטרטגיות להתמודדות. משך הטיפול של קלינאי תקשורת בשיקום משתנה מאדם לאדם וממקרה למקרה והוא יקבע על ידי קלינאי התקשורת בהתאם לנסיבות.

הטיפול הוא לרוב טיפול חווייתי וקלינאי תקשורת עושה שימוש במגוון כלים שיש ברשותו, למשל: דפי עבודה, משחקים וגם תוכנות מחשב. מטרתם של כל אלה היא לסייע לחולה לחזור ליכולות שהיו לו ולשפר את יכולות השפה והדיבור שלו.

חשיבות עבודתם של קלינאי התקשורת לתהליך השיקום

חשיבותו של קלינאי תקשורת בתהליך השיקום של חולים עם בעיות נוירולוגיות הוא עצום. היכולת של האדם לתקשר עם הסביבה שלו היא חשובה במיוחד כאשר הוא נמצא במצב פיזי לא טוב, מחסום בשפה ובדיבור יכול לתסכל את החולה ולהוריד לו את מצב הרוח.  שיקום עם קלינאי תקשורת יכול לסייע לאדם לצבור ביטחון עצמי ולהתמודד טוב עם המחלה שלו וכמו כן, כמובן, לחזור לשגרת חיים תקינה.

מרכז השיקום

מרכז השיקום מתמחה במתן מידע בתחום השיקום, כל מה שרציתם לדעת על שיקום במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
לאחר פציעה? כך תחזרו לפעילות גופנית מלאה
לאחר פציעה? כך תחזרו לפעילות גופנית מלאה

פציעות ספורט הן, לצערנו, דבר נפוץ מאוד. למעשה ניתן לומר ללא חשש כי אין ספורטאי, חובב או מקצועי, שלא חווה או יחווה פציעת ספורט זו או אחרת במהלך הקריירה. חלק מהפציעות מתרחשות בהפתעה, כפגיעה אקוטית מסיבה זו או אחרת, ואחרות מתבססות עם הזמן לאחר תהליך שחיקה ממושך. לפעמים הפציעה משביתה אותנו לגמרי, ולפעמים היא מאוד ממוקדת וספציפית ויוצרת אי-נוחות וקושי אך לא השבתה מלאה מהאימונים. 

לקריאת המאמר »
כאב
כיצד להתמודד עם כאבי ראש כרוניים: מדריך מעמיק

כאב כרוני מוגדר ככאב מתמשך הנמשך יותר מ-12 שבועות. זה יכול להיגרם ממגוון גורמים, כולל מצבים בריאותיים בסיסיים, פציעות או אפילו מתח. כאבי ראש כרוניים, במיוחד, יכולים להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים והתפקוד היומיומי של האדם.

לקריאת המאמר »
072-3341191
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!