הבראתם ממחלת הסרטן? חשוב לעבור שיקום אונקולוגי ולחזור לאורח חיים בריא

שיקום זה לא משחק! בחרו נכון – המרכז לשיקום!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

שיקום אונקולוגי: למה זה כל כך חשוב?
שיקום אונקולוגי: למה זה כל כך חשוב?

אנשים שהחלימו ממחלת הסרטן זקוקים, ברוב המקרים לשיקום. תהליך ההחלמה המלווה בטיפולים כימותרפיים ואחרים וכן ההשפעות הנפשיות והפסיכולוגיות הכרוכות בכך גובים את מחירם. כאשר החולה עסוק במלחמה במחלה, תשומת הלב שלו נתונה כולה למאבק. לאחר שהבריא באים לידי ביטוי כל ההשלכות של מה שחווה.

רבים מהמחלימים ממחלה ממארת מדווחים על פגיעות כאלה ואחרות באיכות החיים. חלקן נובעות מנזקים נפשיים שנגרמו בעטיה של המחלה ואחרות גופניות, אלו השייכות לתופעות הלוואי של הטיפולים שנאלצו לעבור.

קיימים מקרים של עייפות כרונית הנמשכת שנים רבות ואחרים הקשורים  לקשיים בהתמודדות הפסיכולוגית והחברתית עקב מחלתם.

מטרת השיקום האונקולוגי היא לסייע לחולה לחזור, ככל הניתן, לאורח חיים רגיל. הדבר כולל הקלה בתפקודו הפיזי אם נגרמו לו נזקים כלשהם כתוצאה מהמחלה או מהטיפולים, סיוע מנטלי בהתמודדות עם הנזק הנפשי שנגרם לו כתוצאה מכל המהלך ואפילו עזרה בהשתלבות מחודשת בעולם התעסוקה.

פיזיותרפיה אונקולוגית

ענף הפיזיותרפיה מתפתח ללא הרף גם בתחום האונקולוגיה. כיום כבר ברור לכל העוסקים בנושא כי השיקום האונקולוגי מהווה חלק חשוב וחיוני בתהליך ההחלמה מהמחלה.

בעלי המקצוע העוסקים בכך, הפיזיותרפיסטים, הם בעלי מיומנויות והכשרה רלוונטיים ובמסגרת תפקידם מסייעים לחולים בפתרון בעיות שנוצרו כתוצאה מהמחלה ולאחריה. התרומה העיקרית שלהם באה לידי ביטוי ביכולתם לעזור לחולים להסתגל למצב שנכפה עליהם.

צוות השיקום יכלול בנוסף גם רופא, אחות אונקולוגית, מומחה לריפוי בעיסוק ואפילו עובדים סוציאליים. משפחות המטופלים, לרוב, שותפות לכל התהליך ויש להן תפקיד חשוב בעידוד החולה ותמיכה נפשית בהתקדמותו.

הטיפול הפיזיותרפי שמקבל החולה במסגרת השיקום האונקולוגי עוזר לו לחזור לעצמאות בחיי היומיום. חולים שעברו ניתוחים והקרנות כחלק מתהליך ריפוי המחלה יקבלו מהמטפל תכנית אימונים מפורטת ואינדיבידואלית לכל אחד ואחד בהתאם לבעיות מהן הוא סובל.

הסובלים מקשיי נשימה ילמדו טכניקות שונות המסייעות לייצב את כניסת ויציאת האוויר מהריאות וכך לשלוט, במידה מסוימת, במצבים של קוצר נשימה. אחרים, הסובלים מחולשת שרירים יתרגלו שיטות גופניות שתשפרנה את מצבם.

במסגרת השיקום האונקולוגי מטופלים גם חולים הסובלים משיתוק בגפיים או באברים אחרים בגופם, כתוצאה מגידולים במוח או בעמוד השדרה. אנשים הסובלים מכאבים מסוגים שונים או מאובדן תחושה באברים מסוימים וגם אלה שהתפתחו אצלם בעיות במפרקים כתוצאה מהטיפולים הכימותרפיים, ימצאו מזור בטיפול הפיזיותרפי הייעודי.

תכנית שיקומית

הפיזיותרפיסט המטפל בחולים הזקוקים לשיקום אונקולוגי אמור לתת מענה לכל הצרכים הייחודיים של מטופלים מסוג זה. לשם כך עליו ללוות אותם מתחילת אבחון המחלה ועד להחלמה סופית ואפילו בשלבים מאוחרים יותר. תפקידו רגיש ביותר ועקב כך נדרש ממנו להיות בעל מיומנויות גבוהות מהמקובל בתחום הפיזיותרפיה.

במסגרת תפקידו עליו לסייע למטופל להתמודד עם כל הקשיים הפיזיים המנטליים וכן החברתיים הנובעים כתוצאה ממחלתו. יש חשיבות רבה לטיפול בשלושת ההיבטים הללו תוך שימת דגש על המרכיב הגופני. חולי סרטן סובלים מבעיות תפקודיות ומגבלות מסוימות הנגרמים בעטיה של המחלה וחשוב להעניק להן את מירב תשומת הלב.

תכנית השיקום אמורה לספק לחולים את כלל הפתרונות הייחודיים לכל אחד כאשר המטרה הסופית היא שיפור איכות החיים וחזרה למסלול תקין ככל האפשר. טיפול מקיף בבעיות ובהשפעות השליליות של המחלה יניב את התוצאה הטובה ביותר.

דרכי הטיפול הפיזיותרפי הכרוך במסגרת התכנית השיקומית כוללות טיפולים באמצעים מכניים ועזרים נלווים, טכניקות שיקום נוירולוגיות, ניקוז לימפטי ידני, תרגילים גופנים לשיפור התנועה והגמישות, תרגילים לחיזוק השרירים, טכניקות הרפיה להפחתת חרדה, טיפול בבעיות נשימה ועוד.

אולי יעניין אותך גם:

שיקום בקהילה – יתרונות רבים לו

מרכז השיקום

מרכז השיקום מתמחה במתן מידע בתחום השיקום, כל מה שרציתם לדעת על שיקום במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
לאחר פציעה? כך תחזרו לפעילות גופנית מלאה
לאחר פציעה? כך תחזרו לפעילות גופנית מלאה

פציעות ספורט הן, לצערנו, דבר נפוץ מאוד. למעשה ניתן לומר ללא חשש כי אין ספורטאי, חובב או מקצועי, שלא חווה או יחווה פציעת ספורט זו או אחרת במהלך הקריירה. חלק מהפציעות מתרחשות בהפתעה, כפגיעה אקוטית מסיבה זו או אחרת, ואחרות מתבססות עם הזמן לאחר תהליך שחיקה ממושך. לפעמים הפציעה משביתה אותנו לגמרי, ולפעמים היא מאוד ממוקדת וספציפית ויוצרת אי-נוחות וקושי אך לא השבתה מלאה מהאימונים. 

לקריאת המאמר »
כאב
כיצד להתמודד עם כאבי ראש כרוניים: מדריך מעמיק

כאב כרוני מוגדר ככאב מתמשך הנמשך יותר מ-12 שבועות. זה יכול להיגרם ממגוון גורמים, כולל מצבים בריאותיים בסיסיים, פציעות או אפילו מתח. כאבי ראש כרוניים, במיוחד, יכולים להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים והתפקוד היומיומי של האדם.

לקריאת המאמר »
072-3341191
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!